About us

ГАЛЕРИЯ ЕВРОПА 1

снимки
адрес: София, ул. Леге № 3 
виж на картата
работно време:
Понеделник-Събота: от 11 до 19 ч.
Неделя : почивен ден 

 

 

ГАЛЕРИЯ ЕВРОПА 2

снимки
адрес: София, мол Парадайз център, етаж + 3 , бул. Черни връх № 100
виж на картата
работно време:
Понеделник-Неделя: от 10 до 10 ч.

 
Галерия Европа представя първата по рода си, изключителна селекция от над  800 творби на най- утвърдените майстори на съвременното българско изкуство, съчетани с ценни, антични, френски мебели със сертификати за автентичност. Представени са над  150 от най – изявените български автори на живопис, графика, скулптура, дърворезба, текстил, художествена бижутерия.
Сред тях – носители  на много Световни призове  от международни участия като: Международно Биенале на графиката – Оренсе, Испания; Биенале EMMA – Европейски майстори на модерното изкуство, Австрия; Академична палма на Международната академия за съвременно изкуство, Белгия и много други,  членове на Maison des artes,  Международен художествен фонд Москва, Международната академия „ Греци Марино“, Италия; AIMC ( международна организация на съвременните мозаисти) – Равена, Италия и др.                                                Галерията е  красива стара сграда на два етажа от началото на ХХ век, паметник на културата, в сърцето на София, на метри от  Софийска градска художествена галерия, Национална художествена галерия и повечето централни театри.
Постоянна е експозицията на бутикови бижута с висока художествена стойност, изработени от признати бижутери, дизайнери и на някои луксозни модели на известни световни марки.
Освен античните мебели, изложени в залите на галерията, е възможно цялостно и частично обзавеждане по поръчка. Уникални, антични находки със сертификати за автентичност, които се издирват  и реставрират във Франция. Внасят античната красота на отминалите години и умението на старите майстори. Мебeлите са не само автентични и красиви, но имат и висока колекционерска стойност.Произведенията в сайта и в галерията  не са обозначени с имената на авторите. Философията на Галерия Европа, е че всеки сам трябва да разчита на собственото си естетическо чувство. И едва, когато го намери, да разбере името на художника.