КАТАЛОГ С ЦЕНИ

. СЪВРЕМЕННИ ХУДОЖНИЦИ В ГАЛЕРИЯ ЕВРОПА

Арт галерия Европа представя изключителна селекция от над 800 картини и други произведения на едни от най – утвърдените майстори на съвременното, българско изкуство. 

В този електронен каталог има голямо стилово и ценово разнообразие, което може да Ви помогне да откриете по – лесно предпочитанията си. Съдържа конкретна информация за цени, размери, стилове и любопитни характеристики за картина и автор. На този, първи етап от комуникацията с произведенията, не сме посочили имената на авторите, за да не влияят върху първоначалната преценката и собственото естетическо чувство.  

Очакваме Ви в  Арт галерия Европа на улица Леге № 3, 1000 София.  Ако имате интерес към конкретна творба, пишете  на europeartgallery@gmail.com или се обадете на тел. + 359 894 341 724.    

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ДУМАТА “СТИЛ” ПОД ВСEКИ РЕД СЪС  СНИМКИ, ЗА ДА РАЗГЛЕДАТЕ ВСИЧКИ НАЛИЧНИ ТВОРБИ НА ТОЗИ АВТОР С РАЗМЕРИ И ЦЕНИ. 

 
 

Стил 14. “Огледах завършените си платна и си помислих, че тази поредна моя изложба всъщност е един копнеж по тишината. И я нарекох “ТИХО…”

Защото сетивата ни боледуват, нападани само от лоши новини – денонощно! Всякакви вълни се кръстосват през нашите мозъци и ние все повече се изгубваме ОТ СЕБЕ СИ!
Когато рисувам – оглушавам за този ХАОС. Благодарна съм на СЪДБАТА, че правя това, което ОБИЧАМ и всеки път – пред статива, намирам отново и отново ДУШАТА СИ …
Понякога “улавям” чувствата си лесно! Друг път – трудно, но аз знам, че няма нарисувана от мен картина, която да не е обикната поне от ЕДИН ЧОВЕК – пожелал да я притежава. И да отпочива, съзерцавайки я за няколко минути в тишината на “СТАРИЯТ ДОМ”.
Дали е така, е тайна за мен, но СИ МЕЧТАЯ – с четка в ръка – в ТИШИНАТА…”
Виолета Радкова

 
 

Стил 154.  Малка пластика. Мисли на автора : ” Аз съм лиричен експресионист. Търся в пластиката спотаената емоция, без външен експлозив. Търся човешко присъствие, еротична тръпка, интелигентни препратки и провокиране, изискана линия и хармоничност. “

 
 

Стил 185. Живопис. Мисли на автора: ” Вярвам, че когато хората гледат моите картини, те могат да възприемат енергията и радостта, която влагам в моето изкуство. Ако се вгледате в него, ще видите, че всяка една картина има история за разказване. Дали ще бъде нежен разказ за двама души, или една незабравима джаз вечер с приятели, или призив за приключения в стар град. Аз съм вдъхновен от красотата: в природата, хората, уютни места, музика. Моята философия е, че картината трябва да бъде красива и нежна. Не рисувам тъжни моменти, резки контрасти или остри форми. Определям стила си като приказен сюрреализъм. Като дълбоко емоционален, свързан с копнеж за пътуване или спомени от предишни пътувания. Добавям и… загадъчен. Чувствам, харесвам този начин на живот и го пресъздавам върху платното.” 

 
 

 Стил 67. Изложба – живопис: “Търговците в храма” 

Стара тема с актуален прочит днес, когато човешките ценности са потъпкани от материалната логика.  

Мисли на автора: „Търговците в храма днес са навсякъде около нас и търсят място вътре в нас.Те вече не са само метафора на подмяната. Проникнали са във всички сфери на видимото и невидимото. Обладали са  храма на духа, живеят извънбрачно с медиите, чувстват се безнаказани от амвона на властта, контролират различни нива на битието. Алчността, беззаконието и гордостта са разменна монета за ефимерна слава и греховните плодове на егото и плътта.Когато интересът разпъне на кръст принципа, търговецът влиза в храма. Той винаги предлага нещо, което изглежда ценно и добро  за плътта в нас. И винаги това си има цена, духовна цена, по-скъпа от това,което предлага търговеца. Всеки сам решава ще може ли да я плати…….”

 

 
   

Стил 184. Живопис. Мисли на автора: “  Положителна емоция, спомен от миналото, което искаме да преживеем отново, но преживявайки го то никога не е със същата вибрация и усещане в нас. Така е защото миналото никога не е в настоящето, а настоящето не е в бъдещето. Заглавията на моите работи задават посока на мислене без да поставят рамки.”  

  
 
 
 

Стил 28. Живопис. Галерия Европа представя абстрактните картини на един художник… мечтател. Tворбитe му са притежание на Националната библиотека – Вашингтон, Ватикана, фондация Мерцедес и много частни колекции в Израел, Русия, Италия, Франция, Канада и други страни по света.

  

 

 Стил 50. Една изложба за любовта,  на Божидар Хаджистоянов. Нежните, пастелни нюанси от картините на художника ни нашепват  романтично от  вечните градове на любовта,  Венеция и Париж. От  калдаръмените, родни улици и магичната светлина на природните пейзажи. Художникът ни провокира с преживяването на природата и градските пространства с по-голяма дълбочина. Носител е на международни награди за живопис , има над 50 самостоятелни изложби и негови платна са част от колекции в повече от 100 места в целият свят. Чисто биографично началото на всеки човек започва с годината на раждане. За Божидар Хаджистоянов тази година е 1945. На пръв поглед това е само една година, но когато се отнася до художник тя добива други измерения. След края на Втората световна война, се ражда едно поколение, което не просто трябва да преодолее раните от войната, а и творчески да интпретира променените реалности в Европа. Това налага и друг ракурс на темите, които от една страна са вечни, но от друга има промяна във възприемането им. Божидар Хаджистоянов има тънка чувствителност към пейзажа, към портрета, към градската тема и ги претворява по неповторим начин. Талантът му съчетан с романтика и философия, го прави забележим и в традиционни културни центрове като Париж, Виена, Москва. Художникът е плодотворен и работи непрестанно през годините и сам, и със своята съпруга Елена. Резултатът е един чудесен творчески тандем. В първите дни на златната есен Ви каним на една великолепна негова изложба. Божидар започва да рисува от четвъртата си година . И не спира да твори досега – почти денонощно. Черпи вдъхновение от природата на собствената си страна, докато не тръгва на път…Път с много спирки – в голям европейски град или отдалечен природен кът където той успява да почувства най – нежната и многопластова същност на заобикалящата го среда. Претворява я с един нов поглед към импресионизма и собствената си чувствителност, правейки импресионизма изкуство на съвремието. Божидар се чувства космополит. Любими дестинации , в които се завраща многократно, за вдъхновение и изложби са Виена и Париж. Изложбите , които са оставили най-ярък спомен и се връща със сантимент към тях са: 1992 – Ница, Франция; 1993 – Есен , Германия; 1997 – Ойпен, Белгия; 2001 – „Дом Витгенщайн”, Виена , Австрия; 2002 – Москва,когато го удостояват с членство в международен художествен фонд Москва, и последната му изложба в Париж през 2009 година. Когато броди из градските улици, Божидар Хаджистоянов не е безразличен наблюдател . Той търси и намира онова състояние на природата , което ще разбуди някакво негово съкровенно изживяване, някакъв спомен или стаен копнеж. Успява да постигне нюансите и различията, конфликтите и потока на онези мисли и чувства, които всекидневно носи у себе си. Божидар Хаджистоянов е лирик, но не и съзерцател. Той разрушава дистанцията между градския човек и природата. Неговите пейзажи притежават онази хармония между небето и земята, че ние с право можем да ги наричаме поеми за тази земя.  

  

 

   

 Стил 18. Скулптура 

 
 
 
 
  

 Стил 11. Живопис.  Живописни сънища. Звуци зад скрити музикални инструменти тихо озвучават леко загатнати емоции на силуети в далечината…зад много абстракция. И много хармония. Така разказваме картините на автора. Така ни вълнуват. Споделяме ги с вас. Популярния български живописец членува в Съюза на българските художници и има зад гърба си вече над 30 самостоятелни изложби. Картините му днес са в частни колекции почти по целия свят. Художникът е  отдаден предимно на абстрактната живопис. Неговите творби са тайнствени и загатващи, с история за всеки.  

 
 

Стил 183. Живопис. Художникът има своя характерна сюжетност, почеркът му е разпознаваем, съчетаващ абстрактност и конкретика, пречупена през призмата на гротескност. Прецизен рисувач, прекрасен колорист, автор с тънко чувство за хумор, внимателен към детайла, ще ни разкаже морски приказки и рибарски лакърдии, истории за тъжни клоуни и меланхолични арлекини, разкази за дългокоси русалки и нежни любими. 

 
 
  

Стил 131. Акварел.  Нежната преливна повърхност и играта на светлината и сянката правят творбите му да излъчват особена атмосфера, в някои от тях прозрачните тонове на светлината съжителстват контрастно със сянката. Сякаш всеки живописен къс има аура и съдържа настроение. Градацията на акварелния тон понякога е преливна, въздушна и мека, друг път рязка и категорична. Силата на неговите акварели е в умението да усети особеностите на природните сезони и да намери съответните им цветови съчетания на места мистично въвличащи ни в дълбочината на златната есен, на други, смразяващи ни в ледените сияния на хоризонта и острите силуети на голите клони и очертания на сгради.

 

 

Стил 32. Живопис. Експериментират в широк спектър от жанрове – абстрактни и сюрреалистични композиции, натюрморт в класически реализъм до хиперреализъм, фотореалистични портрети. ОТБРАНИ Kорпоративни и частни колекции с творбите на автора : Султанът на Оман Кабус Бен Саид (Вилата на Султана на Оман в Гармишпартенкирхен, Германия и Кралската Трапезария на Вилата на Султана в Сохар), “Edoardo Miroglio” ЕООД, “KPMG” София, “Greenpark” В.Търново, “Prista Oil” Русе – България, “Risa-konsernet”, “Statoil”, “Unimek”, “Jærbetong”, “Rescon Mapei” – Норвегия, “ASK Europe”- Лондон, Деяна Данаилова, Емилия Масларова, Недялко Недялков, Маргарита Видралска и Борис Бекяров и др. 

 
 
 

 Стил 89. Живопис и графика 

 
 
 
 

Стил 19. Живопис. Художникът има редица от самостоятелни и общи изложби, в последните години – предимно в България и Унгария. Предпочита живописта и прави рядко изложби поради вниманието, което отделя на детайлите и времето, необходимо за създаване на изящните картини. 

 

 
 
 

Стил 115. Скулптура

 

  

 

Стил 96. Живопис. Художникът е роден на 24.06.1969 г. в гр Пловдив. Завършва НХА „Николай Павлович” през 1995 г. в класа на акад. Светлин Русев. Има реализирани 8 самостоятелни изложби в Япония, Австрия, Германия и България, както и участия в международни форуми в Белград, Франкфурт, Канагава, Истанбул. Лауреат на наградата на „HARADA GALLERY” Токио, Япония – “Ecological point” (1995 г.) и Художник на годината на Галерия „БРИЗ”- Бургас (2007 г.). Живее и работи в гр. Пловдив.

 
 
  
 

Стил 38. Скулптура от кожа

 

  
 

Стил 51. Живопис и скулптура. 1962 – Роден на 10.02.1962г. в гр. Берковица, България.  1981 – Завършва Национално училище по изящни изкуства „Илия Петров” в гр. София, България в класа на Радослав Лилов. 

1989 – Завършва Националната Художествената Академия в гр. София, специалност живопис в курса на проф. Добри Добрев и проф. Валентин Колев Работи основно живопис, скулптура и акварел. Но също така експериментира в областта на интериора, дизайна и монументалната живопис. Негови творби са притежание на Националната Художествена Галерия, както и на много други публични и частни колекции. Минало и настояще са множеството успешни изложби в Швеция, Белгия, Холандия, Дания, Франция. В тези страни художникът се чувства по – скоро у дома си отколкото гост, високо ценен от почитатели и колекционери. Изкуството на живописеца е плод на мисълта и познанието, отвъд обикновеното наблюдение. Творбите му изглеждат едновременно завършени, но и безкрайни. В тях винаги има какво още да открием, до какво да се докоснем – форми, багри, емоции, философия и скрита човешка същност. 

 

 

 Стил 107. Акварел

 

 

Стил 21. Живопис. Носителка на втора академична награда за монументална творба. Реализирала множество фрески и мозайки. Нейни живописни творби са притежание на частни галерии в Белгия, САЩ, Чили, Аржентина, Египет, Германия, Чехия, Kипър, Турция и България.

 

 

 

 Стил 90. Дърворезба и дървопластика

  
  
 
 

 Стил 162. Живопис

 
 
  
 
 

Стил 84. Графика.  Художникът е роден на 9 март 1966 г. в гр. Пазарджик. През 1985 г. завършва ССХУ „Цанко Лавренов” в Пловдив, а през 1992 г. – ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” – специалност „Графика”. От 2005 г. е и доцент по графика във ВТУ.  Има 23 самостоятелни изложби в страната и чужбина (Малта, Лондон, Китай). Получавал е много номинации и първи награди в конкурси за екслибрис – в Италия, Аржентина, Китай, Турция, Испания и др.  През 2012 г. печели първа награда за най-добра мини графика в Китай.

  

 

 
 

Стил 34. Живопис. Художникът се дипломира в специалност Живопис на Националната художествена академия, в класа на проф.  Светлин Русев. Творби на Янакиев са притежание на Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, частни сбирки и музейни колекции по цял свят.

 
 
 
  
 

 Стил 83. Живопис. Авторът е роден в 1978 година. Завършва специалност “Скулптура” във ВТУ “Св.св. Кирил и Методий ” – Велико Търново през 2003 година. От 2009 година членува в “Дружеството на художниците – Бургас”. От 2012 година е член на Б.И.С. (Българско иконографско сдружение). Живее и работи в Бургас. Участва в множество колективни изложби и арт проекти .

 
  
 
  

  Стил 113. Скулптура

 

  
 

Стил 8. Живопис. Художничката участва в колективни изложби и симпозиуми в различни части на света. Самостоятелните й представяния, които са повече от петнадесет, са както в различни галерии в България, така и в чужбина. Творбите й са част от колекциите на много галерии в страната и чужбина.

 
 
 
  
 

Стил 135. Стъклени творби.

 

  

Стил 104. Живопис. Българска приказка за дух и тяло.  Голото тяло е в тематичния център, то е обгърнато от духа и магията на българските шевици, черги, халища и везани елементи. Женското творческо начало е това, което е разгърнато като усещане в картините. Жената е тази, която чрез фантазията и мечтите си е отразила прекрасни декоративни елементи и съчетания, втъкала е своето усещане за красота във всичко, до което се е докосвала. За това картините изразяват преклонението пред тази, която създава, нарича и оставя след себе си неща, до които може би всеки от нас се е докосвал в бабините ракли. В източника на вдъхновение – тъкани и шевици, има вековна символика, която извира от картините като подтекст. Цветовете създават едно усещане за приказност и нереалност. Някои от картините са създадени по строфи от народни песни . Една от най-сложните за изобразяване теми, и най- любимата на авторката, е темата за Дървото на живота с дълбоката си философия. В изложбата на тема “Българска приказка за дух и тяло” духът опложда материята за да се роди красота и хармония в съвременен вариант. 

 

 

 

Стил 17. Живопис. Присъдени награди на художника:

1995г.- Национална награда-изложба графика малки графични форми София, България; 

1996г.- Медал -Мждународно Триенале графика малък формат Лодз, Полша

1996г.- Награда — Международна изложба конкурс за графика малък формат Кадакес, Испания
1996г.- Национална награда на СБХ — изложба графика малък формат София, България
1998г.- Втора награда, медал и диплом – Международно Биенале на графиката Оренсе, Испания
1999г.- Диплом — Международен конкурс за графика ”MAXIMO RAMOS” Ферол, Испания
2001г.- Награда за млад автор – Международно Триенале графика София, България 
2001г.- Cite Intenational Des Art Париж, Франция
2002г.- Диплом – Биенале на малките форми Плевен, България
Специална награда — Международно Биенале на графиката Сеул, Корея.

 

 

Стил 36. Акварел

 

  

 

Стил 24. Живопис. Професор в Национална Художествена Академия, множество участия и самостоятелни изложби в страната и чужбина.

 
 
 
 

Стил 15. Живопис. На фона на сложната картина в съвременното изкуство тези творби ни напомнят, че първостепенен остава ЕСТЕТИЧЕСКИЯТ смисъл и картината, като вещ трябва да е носител на вибрираща Духовност и Красота. Художничката е участвала в изографисването на над 10 храма в страната.

 
 
 

Стил 31. Живопис и скулптура. Ако скулптурата и живописта могат да бъдат наречени две вселени, то авторката доказва, че те се допълват идеално и звучат в хармония, въплъщавайки в камък, платно, метал и боя дълбоките теми, вълнуващи авторката.Сама тя описва необичайния за жена материал, с който работи, с цитат “Камък, ти си свят” и това изцяло отразява отношението и към камъка. “Никой друг материал не притежава това неповторимо излъчване на вечност, космичност и чистота. В камъка е скрита цялата информация на Вселената. Нужно е само да имаш силата да я изтеглиш от там. 

 
 
 
 
  

Стил 163. Живопис

  
 
 
 

Стил 20. Живопис. Завършва живопис в класа на проф. Станислав Памукчиев. Негови работи притежават Националният музей на българското изобразително изкуство, Софийска градска галерия, галерията във В. Търново, както и много частни колекционери у нас и в чужбина.

 

 

 

Стил 54. Скулптура

 
 
  
 

Стил 47. Живопис. През 1980 г завършва Художествената Академия “Мухина” в Санкт-Петербург, Русия. Негова серия от картини са посветени на историята и културата на България. Бесарабски български художник, като основна тема на творчеството му е морето и морските пейзажи.Известен като живописец, работи в различни жанрове: пейзажи, натюрморти, занимава се с графика и дизайн. Майстор е на портрети и карикатури. Негови картини се намират в много държавни институции и частни колекции.

 
 
 

Стил 5. Икони със синайска позлата.  В творческия процес на иконограф авторът е ориентиран към възраждане на иконата. Той пресъздава Синайските икони, точно както монасите зографи от манастира на Света Екатерина ” на планината Синай (Египет) между десети и тринадесети век. Авторът е живял в същия манастир половин година, докато усъвършенства и усвои автентичната, синайска техника. След повече от десет години на самообучение, практика, научни изследвания и експерименти, художникът изследва и оживява различни средновековните техники за боядисване и позлата. 

 
 
 
 

Стил 26. Живопис. Художничката завършва сценография в Художествената академия, София и специализира във Франция. Има над 40 участия в международни изложби в Европа, САЩ, Куба, Япония и др., носител на редица награди.

 

 

 

Стил 7. Живопис. Мазката в картините на авторът е поставена на едри, артистични петна, платната трептят, изпълнени с въздух и настроение.

  

 

Стил 132. Живопис

 

   
 

Стил 119. Графика 

  

  

Стил 159. Керамика

 

  

 

Стил 77. Живопис. Художникът е роден през 1964 г. в гр. Бобошево, България.Завършва ВПИ – Благоевград през 1991 г.Самостоятелни изложби:- 1997 г.- галерия – „Клуб – 54”– 1998 г. – галерия – „Стълбата”

– 2000 г. – галерия – „КЕШ”
-2006 г. – зала „Средец”
– 2006 г. – двореца „Балчик”
-2009 г. – зала – „JESSICA”
-2010 г. – Голф игрище – “Black sea RAMA”
– 2012 – Галерия на Унгарският културен институтАвтора работи предимно живопис – акрилни и маслени бои, които смесва с цветна графика – туш и перо.Негови картини са част от колекции в Германия, Франция, Англия, Норвегия, Гърция, Турция и Кипър.

  

 
 

Стил 57. Ръчно изработени реплики на старинни евангелиета и съкровища. Авторски пластики. 

 
 
 
 

Стил 23. Живопис. Пред автора е стояла дилемата дали да стане джаз музикант или художник. Чести творчески изяви в Париж, Истанбул, Полша, САЩ, където творбите му неведнъж са завладявали американската публика и са били обект на голям колекционерски интерес.

 

 

 

Стил 58. Живопис

 

 

Стил 33. Живопис. Самите изображения са трудно определими динамични структури, които напомнят калиграми, завихряния и силови полета. Структури, развиващи се по определени закони и заредени с красотата на физическия автоматизъм.

   

 

 Стил 81. Живопис.  Художничката е родена през 1950 г. През 1969 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1976 г. и Великотърновски университет със специалност живопис. Работи в областта на натюрморта в стил неореализъм. Участвала е в редица национални изложби и пленери по живопис. Член е на Дружеството на хасковските художнижи, Съюза на българските художници и Международна асоциация за пластични изкуства – Дюселдорф.

  

  

 

Стил 39. Графика

 

 

Стил 80. Живопис. Художник , музикант,композитор ,чието творческо кредо е синтез между традиция и модерност. Твори в отворено поле от стилистики, простиращи се между фрески,  мозайки, икони и кавалетна живопис, реставрация на фасади и пластика и интензивна работа с музика-концерти, музика за филми и балет.

 

 

 

Стил 3. Състарени византийски икони върху старо дърво. Своеобразно „богословие в багри“… сътворено върху старо, изкусно обработено дърво, запечатало спомени от българския бит десетилетия наред. Специфичен стил на автора, отличаващ се с прецизна разработка на образите и детайлите. Разработил е своя уникална техника, различна от традиционните похвати. Иконите на автора от 2005 год. до сега са почитани и търсени от Манастирския комплекс Метеора в Гърция. 

 
 
 
 

Стил 127. Живопис. Абстракцията има много лица, пречупена през светоусещането на всеки един художник – неговите вътрешен свят и чуствителност. Една от най-новите авторки, представяни от Галерия Европа, ни внушава нейната гледна точка на абстракцията – малки формати, наситени и ярки цветове, пластичност и композиционни решения, които допълнени от нежните и дълбоки заглавия на картините създават едно съвършено цяло. Авторката е завършила 2007 графика във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий“ 2006 – Бакалавър – специалност Изящни изкуства – Графика, ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Сред множеството й творчески изяви споменаваме: 

2007 – 12-то Международно биенале на малката графика и екслибриса „Muzeum Miesta Ostrowa Wielkopolskiego“- Полша
2007 – 7-мо Международно триенале на графиката – Кочи – Япония
2007 – Международен конкурс за акварелен пейзаж на фондация „Sinaide Ghi“ – Рим – Италия
2007 – 7-мо Международно биенале на графиката и екслибриса „Iosif Iser“ – Румъния
2007 – Третa награда на конкурса „България част от пъзела на Европа“ 
2008 – 4-то биенале на малките форми – Плевен
2009 – 13-то Международно биенале на малката графика и екслибриса „Muzeum Miesta Ostrowa Wielkopolskiego“- Полша
2009 – 15-то Международно биенале на графиката – Варна 2009
2011 – 16-то Международно биенале на малката графика и екслибриса „Muzeum Miesta Ostrowa Wielkopolskiego“- Полша

 

 
 
 

 Стил 60. Живопис. Авторът е роден през 1963 г. в Кюстендил. През 1990 завършва Националната художествена академия при проф. Димо Заимов, специалност стенопис. Характерно за живопистта на художника е търсенето на конкретиката на формата и цвета. В натюрмортите с плодове личи вдъхновението от плодородния кюстендилски край. Те са наситени с форма и съдържание и ни пренасят в един нов свят открит от автора. Пищни драперии, игра на светлина и сянка, педантично изведени детайли, всичко подчинено на естетическото усещане на художника.. През 2003 е носител е на първа награда галерия “Сала Барна” – Барселона.

 

 

 

Стил 156. Графика

 
 
 
 
 

Стил 10. Живопис. Отличен с пет международни награди за живопис. Авторът завършва живопис в класа на Станислав Памукчиев.

 

 

 

Стил 150. Живопис

 

 

 

16. Живопис.  Художничката завършва Национална художествена академия София, магистър, специалност „Стенопис“. Експериментира с цветове, мотиви и материали, което я прави интересен творец и за публика извън България.

 

 

 

Стил 22. Живопис.  Член е на Съюза на българските художници. Множество международни участия и самостоятелни изложби. Авторска техника, чрез миксиране на няколко техники от дълбокия печат (акватинта; офорт; суха игла) върху цинкови плочи. Изображението е постигнато с наслагването на три гравирани плочи, чрез напасване и отпечатани на ръчна памучна хартия (Маняни – 300 гр.).

 

 

Стил 157. Графика

 

 

Стил 37. Скулптура

 

 

Стил 53. Акварел

 

 

Стил 153. Мозайки

 

  

  

Стил 70. Живопис.  Авторът е роден в София през 1960 година, напуска през 1989г страната и се установява за 1 година в Париж. Впоследствие  близо двадесет години живее и твори в Лос Анжелис – САЩ, а през последните 3 години и в София – България.  През изтеклите години художникът се е занимавал предимно с графичен дизайн, специални филмови ефекти, 3D анимация,дизайн на видео игри. Всички тези занимания са отнемали по-голямата част от енергията му, като междувременно е правил и самостоятелни изложби. Имал е изяви във Франция и в Лос Анжелис, включително и в Българо-Американския културен център на града. Негови картини са притежание на частни колекционери в САЩ, Франция и България. Едно негово платно фигурира и в колекция на Робърт Ривкинд (Robert Gore Rifkind от Музея за Модерно Изкуство в Лос Анжелес.

 

 
 

Стил 103. Живопис.

 
 
 
 

Стил 154. Скулптура

 
 
 
 

Стил 130. Акварел. 

 
 
 
 
 

Стил 168. Живопис. 

  
 
  
 

Стил 62. Живопис.

  
 
 
 
 

Стил 151. Живопис.

 

 

 

Стил 114. Скулптура. Известният скулптор  е роден през 1958 година в София. Започва творческата си кариера като златар, гравьор на благородни метали и пластични барелефи. Цени и приема като комплимент и признание негови статуетки да бъдат връчвани на различни театрални, филмови и музикални конкурси. От всички отличия най-много цени сребърния медал за пластика на “EAST – WEST EURO INTELEKT”. Освен в скулптурата, работи в областта на графиката, иконата, живописта, накити и др. Автор е на 12 фигурки в памет на трагично загиналите деца край река Лим. Има над 500 самостоятелни изложби в България и 16 в Европа и в Азия. 

 

 
 

Стил 88. Живопис. Художничката е родена на 7 септември 1984г. в гр. Варна. Завършва Националното Училище по Изкуства „Добри Христов”, гр. Варна. Следва във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, където защитава бакалавърска (2007г.) и магистърска степен (2009г.) със специалност Живопис. Става носител на първа награда в конкурсите:

„Личността на XX век – европейски гражданин”;

VI-ти национален конкурс „Да спасим природата!”;

Екологичен конкурс „Подводния свят на Черно море”;

Първа национална награда за изкуство в Европейския международен конкурс „Живот във Вселената”;
Печели специалния приз „Откритие” на Фондация Откритие и галерия „Актив Арт” през 2009г.
Илюстрирала е 10 книги – лирика и драма на български автори.
Взема участие в шест международни пленера.

 
  

 

Стил 160. Текстил. 

 

 

  

Стил 123. Акварел

 

 

Стил 30. Творецът рисува приказни сюжети и герои. На приказки приличат и пейзажите му, вдъхновени от родопското село Косово.

 

  

Стил 170. Керамика.

  
 
 

Стил 27. Живопис. Автор е на графичният цикъл “Послание към света” , който наброява 33 оригинални творби, сътворени в продължение на 7 години. Творбите са огледало на съвременната цивилизация с възхода и падението на човека и обществото. Негови творби са собственост на много българи, както и на частни колекции в Париж, Лондон, Вашингтон, Мадрид, Кувейт, Виена, Берлин и много посолства и чужди представителства в София.

 
 
 
 
 

Стил 152. Графика.

 
 
 
 

Стил 85. Живопис. Творческият дух в човека винаги търси начини, средства и техники, чрез които да материализира идеите си. Живописта е своеобразен начин да изразиш своите идеи, мисли, чувства, емоции чрез линиите и цветовете и да създадеш своя живописна  картина.

 

 

 

Стил 167. Живопис.

 

 

Стил 61. Живопис.

 
 
 
 
 

Стил 98. Живопис. Художничката е софиянка по рождение, архитект по професия, художник по любов. Според нея не е художник този, който може да рисува, а този, който не може да не рисува. Има 11 самостоятелни изложби от 1983 г. до днес. Член e на Фондацията за християнско изкуство и архитектура ”Захари Зограф – Никола Фичев” и редовно участва в изложбите й. Нейни картини са собственост на частни колекции в Япония, САЩ, Франция, Русия, Израел, Аржентина, ЮАР, Австралия, Индия, Испания, Германия, Холандия, Турция, Тунис, България.

 
 
 
 
 

Стил 105. Живопис.

 
 
 
 
 

Стил 108. Живопис.

 
 
 
   

Стил 93. Живопис.  Художникът започва да се занимава активно с рисуване след 2002г.

През 2004г. представя първата си самостоятелна изложба „В очите на хората“  в галерия Мургаш гр. София. Изложбата включва 43 творби с пастел.
Участва във Второто (2004) и Третото(2006) Бианале на малките форми – гр. Плевен Художествена галерия „Илия Бешков“. „Become one“  Уникредит Булбанк самостоятелна изложба 2007г. – 12 творби. Октомври 2013 е откриването на третата  му самостоятелна изложба в СОХО гр. София -съдържаща над 35 платна с масло създадени през последната година. Февруари 2014 участва в“ Изложба Плевен/Бургас Млади художници“ в Арт център град Плевен. 

 

 

 

 

Стил 118. Живопис. Художникът завършва графичен дизайн и живопис в Художествената академия в Лодз, Полша през 1975 г. Получава художественото си образование в една от най-модерно развиващите се през 60-70-те години на ХХ век художествени школи – полската, учи в класа по живопис на Тереса Понговска. Там разбира, че уменията, получил в България, не са цел, а само път за изразяване на неговото творческо амплоа. Става негово верую, отваря му пътя към демонстриране на идеите си, подбира и използва различни изразни средства. Маслената живопис го интригува с необозримата си възможност да изразява мислите и чувствата си в цялата гама на духовната му палитра. Майсторски използва изработения дета

 йл, който преминава през сложен, метафоричен полуабстрактен, полуфигуратен изказ

 
 
 
 
 

Стил 106. Живопис.

 

 

Стил 122. Графика.

 
 
 
  
 

Стил 125. Живопис.    Авторката  е родена на 18.11.2963 г. в град Стара Загора. Работи в областта  на декоративно-художествената керамика от 1997 г. до 2002 г. От 2003 г се занимава изключително  с живопис в жанровете пейзаж и натюрморт. Има редица общи и самостоятелни изложби в страната и чужбина.Член е на международното сдружение “Слънчев кръг” – Черна гора, както и гост член на Дружеството на пловдивските  художници от 2012 г.

 
 
 
 
 

Стил 145. Скулптура.

 
 
 
 

Стил 102. Живопис.

 

  

 

Стил 144. Скулптура.

 
 
 
 
 

Стил 100. Живопис.

 

 

Стил 138. Живопис.

 
 
 
 

Стил 101. Живопис. 

 
 
  
 

Стил 121. Живопис.

 
 
 
 

Стил 86. Живопис.  Художникът е роден през 1973 г. в град Горна Оряховица. През 1992 завършва Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов” – гр. Казанлък, с профил “промишлен дизайн”. През 1999 се дипломира от Национална Художествена Академия “Николай Павлович” като магистър по “индустриален дизайн и педагогика на изобрзителното изкуство”. Художникът твори в стила на реалистичния импресионизъм и постимпресионизъм. Черпи вдъхновение главно от природата и реалния живот с неговите сцени, емоции и преживявания. Непрестанно пътува в България и Европа и пресъздава върху платното персонажи и гледки, с които животът го е срещнал. 

 
 
 
 

Стил 142. Дърворезба.

 
 
  
 

Стил 75.    Живопис.  Художничката споделя “…Да рисуваш коне е като да сееш пшеница посред зима…. Сядаш рано сутрин сам срещу платното, а то е толкова бяло, пусто и спящо, както и целият свят навън. Слушаш музика и потъваш в мисли, желаеш, отричаш, обичаш . Даваш светлинка на страстта която криеш в себе си. Завесите падат и спираш да се смущаваш от невъзможността си да се бунтуваш. Вселяваш се в силното и благородно конско тяло и се радваш, че не умееш да мразиш! Обичаш да обичаш и обличаш любовта си в 100 конски сили за да полетиш свободен. Рисуваш и летиш, а когато успееш да се завърнеш обратно на земята, картината е готова, коня препуска, а в душата ти вече е дошла пролетта. Вторият стол ли? Той е Музата. Пикасо е казал,че ако случайно някога Музата го посети, ще го завари работещ!”  

 

  

 

Стил 136. Живопис.

 
 
  
 

Стил 172. Портрети  на известните, реплики на класически картини и портрети по поръчка. 

  
 
 

Стил 9. Живопис.  Авторката е открита за изкуството още като дете през далечната 1967 г. от Дечко Узунов по време на детски конкурс в София. Още тогава Маестрото избира нейни картини да участват в изложба в Осака, Япония. Днес зад гърба си тя вече има изложби Вашингтон, Лондон, Кайро, Ротердам, Париж и др. Носител е на безброй наши и чужди награди. Член е на съюза на френските художници – Maison des Artes.

  

    

 

Стил 120. Графика. 

 

 

 

Стил 116. Скулптура.

 
 
 

Стил 134.   Живопис.

 
 
 
 

Стил 178. Живопис и портрети по поръчка.

 
 

 

 

Стил 68.  Живопис.   В своето творчество автора изследва възможностите на вариантност, основана на различни стилистики, което е присъщо на динамичната му природа. Стилът му е приказно съчетание на южен темперамент и на една изискана и рафинирано северняшка школа, които раждат интересни сюжети, нарисувани с деликатност и майсторство. Личният разказ на художника, пресъздаден в експлозия от цветове, ни прави съпричасни към неговия свят на размисъл, спокойствие и хармония, въвлича ни неусетно във вечните теми за любовта, ценностите и природата. Това винаги е била основната идея в творчеството на художника– да бъде посланник на един по-красив свят – свят на съвършенството и любовта във всичките и измерения. Авторът е роден през 1952 г. в Армения.  Завършил е специалното художествено училище   Termezian и след това – Живопис и графика в Ереванската художествена академия. Специализирал е в областта на живописта в Ленинградската академия и печатни техники в Литва и Латвия. В Армения е работил като художествен редактор на списание “ Жените на Армения”.  През 1996 г. става представител на Арменската фонд в България. От 1996 г. живее в България като художник на свободна практика. Живописецът e част от екипа, изографисал черквата “Св. цар Борис Покръстител” и параклиса “Св. Анна” във Варна. През 2002 г. се включва във възстановяването на арменската църква във Варна. Също така е илюстрирал българското издание на книгата “Арменски народни приказки” и “ Духът на Армения”. В арт биографията му са включени десетки самостоятелни изложби в България, Иран, Франция, Финландия и Русия. Негови картини притежават колекционери от Русия, Армения, САЩ, Франция, Унгария.

 
 
 
 
 

Стил 44. Живопис.

 

 

 

Стил 165. Шевици.

 

 

   

Стил 43. Живопис.

 
   
 
 

Колекция 175. Графика

 

Стил 181. Живопис. Дългогодишният сценограф на Драматичен театър “Ст. Бъчваров” – Варна, художникът излага 30 свои платна маслена живопис в Галерия ЕВРОПА в София. Представените творби са плод на творческите му търсения през последните две години и илюстрират разноликия му талант като живописец, създател на удивителни пейзажи, философски задълбочени сюреалистични платна, вълнуващи портрети и натюрморти.

 
 
 

Стил 126. Кехлибарени картини. Галерия Европа представя на вашето внимание, за първи път в България картини, изработени изцяло от естествен кехлибар на над 4 млн. години! Произведенията са в традиционна за Западна Украйна техника, на местата където се добива кехлибар,  и са уникални за целия свят. Освен кехлибареният прах, от който са изградени тоновете на картините, в тях са вплетени и големи късове кехлибар в различни нюанси. Колкото по-голямо е парче кехлибар, толкова по-ценно е, и съответно по-ценна е и картината, в която то е включено. 

 
 
 
 
 

Стил 140. Живопис.

 
 
 

Стил 139. Живопис.

 
 
 
 

Стил 148. Текстил.

 
 
 

Стил 155. Текстил.

 
 
 
 

Стил 158. Живопис.

 
 
 
 

Стил 161. Скулптура.

 
 
 
 

Стил 166. Живопис.

 
 
 
 

Стил 174. Графика.

 
 
 
 

Стил 169. Живопис.

 
 
 
 

Стил 171. Скуптура.

 
 
 
 

Стил 173. Графика.

 
  
 
 

Стил 133.  Живопис.